Tuesday, August 18, 2009

SEMBANG TANDAS






Satu hari ketika dalam perjalanan balik dari Ipoh, aku singgah sekejap kat KLCC.
Ada bende sket aku nak beli.aku pusing² la kat KLCC tu, tiba-tiba perut
aku pun berpusing jugak. Apelagi bagai nak mampos aku cari tandas.ketampap!jumpe pown tandas.




aku tengok ada 3 bilik air. Bilik air tengah ade orang,so aku pegi la bilik sebelah.baru je aku rileks atas bakul ceramic tu, aku terdengar orang dari sebelah bersuara,
"Haa, camna sekarang ?"
aduhhh ni yang aku malas ni,dalam tandas pown nak sembang gak.. Entah macamana untuk tidak menghampakan orang, akhirnya aku reply balik, "Ok gak ler". pastu suara tu dok tanya lagi,
"Kau nak gi mana ni??"
eh pahal lak nak tnya aku g mne lak ni...aku pelik... tapi aku balas, "Aku nak balik, singgah sini nak beli barang sikit"
pastu suara tu doktanya lagi, "Bila kau nak gerak ni??". dgn selambe gentle aku jawab, "Lepas setle bende alah nie,
habis beli aku gerak la".

pastu selambe gentle gak die cakap
"Hei, aku call kau balik lepas ni, tiap kali aku tanya
soalan kat kau, mamat bodo sebelah aku ni asyik jawap jer!!!

==SEGAN GILE BABENG...

Monday, August 17, 2009

cerita untuk sahabatku yang telah diolah balik!!





Seorang orang tua sedang duduk di kerusi di sebuah taman bunga sambil menikmati udara petang.. Tiba-tiba seorang anak muda bergaya punk duduk di sebelah si atok tersebut...

Rambut anak muda itu dicat kuning dan hijau, sementara rambut-rambut yang berdiri dicat jingga dan ungu. Di sekeliling matanya diwarnakan hitam. Orang tua itu lama menatap si punk tersebut...

Merasa terganggu dengan tatapan orang tua itu.. pemuda punk itu bertanya.. "Eh, pakcik.. kenapa tenung saya macam tu..? apakah dulu waktu muda pakcik tidak pernah buat kerja yang gila-gila?"

Setelah menarik nafas panjang... orang tua itu menjawab.. "Tentu saja pernah. Dulu aku pernah mabuk teruk..

dan ketika mabuk itulah aku merogol seekor burung kakatua. jadi sekarang ini aku keliru... jangan-jangan kamu adalah anakku."
PENGALAMAN AKU MASE KEJE ANGKAT TALIPON!








Sebenarnye cara menjawab tepon yang korang amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah korang untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le boring sangat lebih² lg kalu yg kejenye mmg jawab tepon).
.
.
. 1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
. Jawapan: maap.sini bukan balai polis.
.
. 2. Soalan: haloo, siapa disana?
. Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..
.
. 3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
. Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.
.
. 4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
. Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.
.
. 5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
. Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.
.
. 7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
. Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih.
.
. 8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
. Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap
.
. 9. Soalan: halloo... ...
. Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?
.
. 10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
. Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.
.
. 11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
. Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.
.
. 12. Soalan: assalammualaikum...
. Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib
. jawab)

top-up RM10 pakai sampai bile²






Org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..

top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..

Mungkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne nk crossing account,
coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.
kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..

Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg..

Timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..

1) beli topup RM 10... gesek & ready.
2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902
5) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diorg akn reply;
"ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"

hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu.. kecik ati aku..

kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari di atas dlm pelbagai bahasa, blh menitik air mata beb..
BUNGA cair di atas MOTOR(EP1)




"kalau setakat motor capuk ko ni jgn la kau harap nak hantar aku balik".satu ayat yang menghina penunggang motor capuk..x pe aku masih boleh senyum..tapi dalam hati aku rasa nak peggang kepala dia pastu gigit batang hidung dia smpai berparut biar dia ingat smpai seterusnya...
aku teruskan jugak dengan ayat² power aku neyh..



"motor capuk ni je la yg I ade..jgnla kutuk die..kecik hati die tau".aku bercakap dengan nada yang sedih sambil kepala ku menunduk kebawah.padahal nak tergelak.."alaa touching la tu..ok,saya naek moto capuk u ni tapi kali ni je".macam mane ayat aku?tu baru sikit..x payah buang mase cepat² aku bagi die pakai helmet ms88 yang murah punye..ingat jangan ajar prempuan pakai barang mahal!




"selama ni u pernah tak naik motor?"..soalan pertama yang keluar dari mulut aku mase mula² aku bawak si bunga ni naek motor."x pernah langsung sebab i takut naik motor"..jawab si bunga.."owh jadi u x nak naik motor i tadi bukan sebab motor i capuk la kan?"..opss jage² soalan sangkar rama² tu.."hehe...u ni pandai tau,best kan naik motor sebenarnya"..korang smua nampak x die dah syok naek motor dgn aku..baru ayat biasa² je tu...




"sebab seronok la i suka naik motor,alaa senang je start motor,masuk gear,pulas miyak sket jalan la...pastu agak² enjin da meraung tukar la gear dua...sampai la gear 4"..bercakap sambil mengelak jentera dari segenap negara dihadapan.."ape u merepek ni?kita nak pergi mane ni?i malas la nak balik rumah awal"..bunga mula menunjukan seri gediknya kepada aku..




"kita pergi makan nak?i blanja u"..habislah bunga ni.."ok kite pergi makan".sambil tangannya mula melekat diperutku...owh aku dipeluk rupanya..pastu die letak pulak dagu die kat bahu aku...aku tersenyum sedikit..semakin lame semakin rapat,pastu rapat lagi,dah la rapat pastu rapat lagi,rapat lagi...huh syok beb..aku bukan x biasa kene peluk,tapi kali ni laen pulak rasenye..sengaja aku bawak dia pusing² kat town dulu..baru ar dapat rase lame sket...




"u kite makan j-co ye"?kenape aku pilih j-co...kalau korang nak tau selepas kita makan j-co sesuatu akan berlaku kepada diri kita..iaitu sendawa yang melampau..semasa kita sendawa rasa² j-co itu akan dirasai kembali..nah bila dia teringat akan j-co pasti dia akan teringat jugak kat aku...x payah jumpa bomoh.."huh j-co?i x pnah makan tau,ape 2"?...korang nampak x die x pernah makan..nampak sangat bunga ni ape pown x bole...tapi nasib baek die cun..





"j-co tu donut la sayang oi..kita da nak sampai ni"aku berhenti ambil tiket parking dulu...perlahan² aku cari port parking sebab die masih peluk lagi ni...aduhh layan la kejap.."ok u turun dulu i nak kunci motor ni kjap"..ape lagi kitorang pown makan la j-co..mase macam ni la aku mula ayat die...tapi x bole la nak g tau aku ayat pe kan..rahsia nenek moyang kilang!haha..






...................APE AKAN TERJADI SELEPAS INI?HARI SEMAKIN MALAM!!...................................
.......................................................................BERSAMBUNG.......................................................................

Wednesday, August 12, 2009