Monday, August 17, 2009

BUNGA cair di atas MOTOR(EP1)




"kalau setakat motor capuk ko ni jgn la kau harap nak hantar aku balik".satu ayat yang menghina penunggang motor capuk..x pe aku masih boleh senyum..tapi dalam hati aku rasa nak peggang kepala dia pastu gigit batang hidung dia smpai berparut biar dia ingat smpai seterusnya...
aku teruskan jugak dengan ayat² power aku neyh..



"motor capuk ni je la yg I ade..jgnla kutuk die..kecik hati die tau".aku bercakap dengan nada yang sedih sambil kepala ku menunduk kebawah.padahal nak tergelak.."alaa touching la tu..ok,saya naek moto capuk u ni tapi kali ni je".macam mane ayat aku?tu baru sikit..x payah buang mase cepat² aku bagi die pakai helmet ms88 yang murah punye..ingat jangan ajar prempuan pakai barang mahal!




"selama ni u pernah tak naik motor?"..soalan pertama yang keluar dari mulut aku mase mula² aku bawak si bunga ni naek motor."x pernah langsung sebab i takut naik motor"..jawab si bunga.."owh jadi u x nak naik motor i tadi bukan sebab motor i capuk la kan?"..opss jage² soalan sangkar rama² tu.."hehe...u ni pandai tau,best kan naik motor sebenarnya"..korang smua nampak x die dah syok naek motor dgn aku..baru ayat biasa² je tu...




"sebab seronok la i suka naik motor,alaa senang je start motor,masuk gear,pulas miyak sket jalan la...pastu agak² enjin da meraung tukar la gear dua...sampai la gear 4"..bercakap sambil mengelak jentera dari segenap negara dihadapan.."ape u merepek ni?kita nak pergi mane ni?i malas la nak balik rumah awal"..bunga mula menunjukan seri gediknya kepada aku..




"kita pergi makan nak?i blanja u"..habislah bunga ni.."ok kite pergi makan".sambil tangannya mula melekat diperutku...owh aku dipeluk rupanya..pastu die letak pulak dagu die kat bahu aku...aku tersenyum sedikit..semakin lame semakin rapat,pastu rapat lagi,dah la rapat pastu rapat lagi,rapat lagi...huh syok beb..aku bukan x biasa kene peluk,tapi kali ni laen pulak rasenye..sengaja aku bawak dia pusing² kat town dulu..baru ar dapat rase lame sket...




"u kite makan j-co ye"?kenape aku pilih j-co...kalau korang nak tau selepas kita makan j-co sesuatu akan berlaku kepada diri kita..iaitu sendawa yang melampau..semasa kita sendawa rasa² j-co itu akan dirasai kembali..nah bila dia teringat akan j-co pasti dia akan teringat jugak kat aku...x payah jumpa bomoh.."huh j-co?i x pnah makan tau,ape 2"?...korang nampak x die x pernah makan..nampak sangat bunga ni ape pown x bole...tapi nasib baek die cun..





"j-co tu donut la sayang oi..kita da nak sampai ni"aku berhenti ambil tiket parking dulu...perlahan² aku cari port parking sebab die masih peluk lagi ni...aduhh layan la kejap.."ok u turun dulu i nak kunci motor ni kjap"..ape lagi kitorang pown makan la j-co..mase macam ni la aku mula ayat die...tapi x bole la nak g tau aku ayat pe kan..rahsia nenek moyang kilang!haha..






...................APE AKAN TERJADI SELEPAS INI?HARI SEMAKIN MALAM!!...................................
.......................................................................BERSAMBUNG.......................................................................

3 comments:

  1. gua syak awek tu saje nak kena kan lu.
    die penah kena kan gua dlu, tapi gua game die balik.. lpas gua bawak die gua tgglkan kat tepi tokong cina, baru die tau...

    ReplyDelete
  2. x pew...lu rileks jew dlu...tggu ep2 nnt...
    bru lu tau..

    ReplyDelete
  3. aku dah agak mesti kner main....

    ReplyDelete